Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@04:46:11 GMT

با مصرف این داروی گیاهی به جنگ با سرطان بروید

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۸۸۷۱

محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره سیاه دانه اظهار کرد: سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa در منابع طب سنتی با نام شونیز شناخته شده و دارای مزاج گرم و خشک است.

او افزود: سیاه دانه از گیاهان دارویی پر کاربرد بوده که دارای مواد معدنی مانند آهن کلسیم و ویتامین‌های مانند ویتامین ب ۱۲ و دی است، همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاجی حیدری تصریح کرد: تیموکینون؛ تیمو هیدروکینون و تیمول مهمترین مواد موثر در سیاه دانه یا فیتوکمیکال ها‌ی آن محسوب می‌شوند، گیاه سیاه دانه گیاهی علفی یکساله که در جنوب غرب آسیا و در مناطق مختلف کشور از جمله استان اصفهان و اراک و اذربایجان رویش داشته و دانه‌های روغنی سیاه رنگ آن اثرات شگفت انگیزی در درمان انواع بیماری‌ها دارد.

او با بیان اینکه در مطالعاتی که در سال‌های اخیر به صورت کار آزمایی‌های بالینی در کشور بر روی سیاه دانه انجام شده تاثیر درمانی آن در بیماری‌های تنفسی خصوصا رینیت آلرژیک و رینوسینوزیت مزمن تایید شده است، تاکید کرد: سیاه دانه شیر افزا و بازکننده قاعدگی و ادرار آور است. ریختن روغن سیاه دانه داخل سرکه و استفاده آن در بینی باعث باز شدن مجاری سینوس‌ها شده و در درمان سینوزیت خصوصا سینوزیت مزمن مفید است.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: سیاه دانه برای بیماری‌های گوارشی مانند نفخ و سردی معده و از بین بردن علائم سوئ هاضمه مخلوط یک تا دو گرم سیاه دانه و یک قاشق غذا خوری عسل صبح ناشتا و قبل از غذا اثرات خوبی دارد.

او گفت: سیاه دانه برای درمان و درد‌های مفصلی ناشی از روماتیسم مصرف خوراکی سیاه دانه و موضعی روغن آن روی مفاصل درگیر اثر ضد التهابی و ضد درد دارد، همچنین برای جوش‌های سر سفید مصرف موضعی روغن ان روزی دو تا سه بار اثرات درمانی دارد. همچنین مصرف روغن ان یک ساعت قبل از استحمام برای تقویت موی‌های سر مفید می‌باشد.

حاجی حیدری با بیان اینکه یکی دیگر از فواید سیاه دانه همراه زنیان در منابع طب سنتی سنگ شکنی ان در سنگ‌های کلیه و مجاری ادرار است، تاکید کرد: سیاه دانه در نان و به عنوان چاشنی غذا و به عنوان مصلح برای کمک به هضم غذا استفاده می‌شود.

او بیان کرد: با توجه به مطرح بودن خاصیت ضد ویروسی سیاه دانه برخی مطالعات موثر بودن سیاه دانه به تنهایی یا همراه عسل را در پیشگیری و در مراحل درمان در کووید ۱۹ (کرونا) مطرح نموده و بررسی بیشتر را پیشنهاد داده است
برخی مطالعات تاثیر مثبت سیاه دانه را در کمک به درمان بیماری دیابت تایید کرده است.

حاجی حیدری درباره موانع مصرف سیاه دانه گفت: نکاتی که باید در مصرف سیاه دانه رعایت شود با توجه به اینکه مزاج سیاه دانه گرم وخشک است در افراد گرم مزاج نسبت به سرد مزاجان کمتر استفاده شده و زنان باردار نیز با احتیاط مصرف کنند.

او افزود: در منابع طب سنتی مقدار مصرف روزانه سیاه دانه حداکثر حدود ۱۰ گرم است. با توجه به اینکه یک دانه روغنی بوده باید بلافاصله بعد از خرد کردن استفاده شود، چون بعد از خرد کردن روغن آن در معرض هوا فاسد می‌شود، ولی اگر نیم کوب آن با عسل ترکیب شود ماندگاری اش بیشتر می‌شود، همچنین دوسین یکی از ترکیبات دارویی سیاه دانه با عسل می‌باشد که به نسبت یک سیاه دانه سه عسل تهیه می‌شود. البته به طور کلی مصرف گیاهان دارویی خصوصا به صورت ترکیبی و طولانی مدت توصیه نمی‌شود و باید زیر نظر متخصص طب سنتی انجام شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: حاجی حیدری سیاه دانه طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۸۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی / طبع زیتون گرم است یا سرد ؟

بی‌تردید، زیتون یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های استان گیلان است که گردشگران اغلب به عنوان چاشنی در سفره‌های ایرانی می‌برند. روغن زیتون، یکی دیگر از فرآورده‌های ارزشمند زیتون، به دلیل خواص سلامت‌بخش و کاربردهای متنوع در آشپزی و محصولات بهداشتی، به عنوان یکی از سالم‌ترین روغن‌های جهان شناخته شده است. این محصولات، نه تنها در غذاها بلکه در تقویت سلامت کلی بدن نیز نقش موثری دارند.

تاریخچه زیتون

به گزارش فرطب، زیتون با قدمتی چندین هزار ساله، همواره به عنوان نمادی از صلح و ثروت در بسیاری از فرهنگ‌ها شناخته شده است. این میوه ارزشمند که امروزه در پرچم سازمان ملل به عنوان نمادی از صلح نمایان است، بیشترین شهرت خود را در مناطق مدیترانه‌ای کسب کرده است.

در ایران، به ویژه در استان گیلان، زیتون به شکل‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و تاریخ آن به دوران پیش از حمله مغول بازمی‌گردد که ناصرخسرو به وجود آن در منجیل و رودبار اشاره دارد.

اهمیت زیتون در طب سنتی

بر اساس دانش طب سنتی، زیتون به عنوان میوه‌ای با طبیعت گرم و خشک شناخته شده و توصیه می‌شود که با مصلحاتی مانند مغز گردو و بادام، سرکه، و شیرینی‌های طبیعی ترکیب شود. مصرف زیتون به همراه غذا برای تقویت معده بسیار مفید است و افراد گرم مزاج باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.

انواع زیتون

زیتون در انواع رنگ‌ها، از جمله سبز و سیاه وجود دارد. این میوه ابتدا سبز است و بسته به گونه درخت، به مرور تیره و سیاه می‌شود. زیتون سیاه که بیشتر در کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا تولید می‌شود، دارای محتوای روغنی بیشتری نسبت به نوع سبز آن است.

روغن زیتون

روغن زیتون، که از میوه‌های رسیده تهیه می‌شود، یکی از سالم‌ترین روغن‌ها برای مصرف در آشپزی، تولید محصولات بهداشتی و داروسازی است. این روغن باید در شیشه‌های تیره و در مکان‌های خشک و خنک نگهداری شود تا از تخریب در برابر نور و هوا جلوگیری شود. استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن در دماهای بالا توصیه نمی‌شود زیرا خواص آن کاهش می‌یابد.

زیتون پرورده

زیتون پرورده، چاشنی محبوب و سنتی ایرانی که بیشتر در استان گیلان تهیه می‌شود، با آب انار ترش و رب انار شیرین، سیر، گردو، و انواع سبزی‌های معطر مخلوط می‌شود. این ترکیب پس از مدت زمان کوتاهی در یخچال به هم می‌رسد و طعمی دلچسب و معطر پیدا می‌کند.

برگ زیتون

برگ‌های زیتون نیز مانند میوه آن، خواص درمانی فراوانی دارند. این برگ‌ها به کنترل فشار خون، درمان دیابت، و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کنند و دارای خصوصیات ضدویروسی هستند. چای برگ زیتون، که از برگ‌های خشک شده آماده می‌شود، برای سلامت قلب و عروق مفید است و می‌تواند به بهبود عمومی سلامت کمک کند.

چای برگ زیتون

چای برگ زیتون، که از برگ‌های تازه یا خشک شده زیتون تهیه می‌شود، یک نوشیدنی سلامت‌بخش با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است. این چای به کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی و بهبود دستگاه گوارش کمک می‌کند. برای تهیه چای، برگ‌ها را پس از خشک کردن، خرد کرده و در آب جوش دم کنید تا یک نوشیدنی معطر و مفید حاصل شود.

جمع بندی

زیتون، با تاریخچه‌ای غنی و متنوع، نه تنها به عنوان میوه‌ای خوشمزه بلکه به عنوان یک منبع ارزشمند برای سلامتی شناخته شده است. روغن زیتون و برگ‌های آن نیز به دلیل خواص درمانی فراوان، در آشپزی و طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مصرف زیتون و فرآورده‌های آن، به ویژه در مناطق مدیترانه‌ای، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل توصیه می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی / طبع زیتون گرم است یا سرد ؟
  • سازمان غذا و دارو مجوز مصرف روغن آفتابگردان آلوده به سموم را نمی‌دهد
  • وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • برگشت برنج و روغن به کالاهای مشمول ارز ترجیحی!
  • فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد